Máte radi linecké? Uvidíte, že variant so masťou vás nesklame!
Ingrediencie:
- 4 šálky hladkej múky
- 1 šálka sadla
- 3 vajcia
- 3/4 šálky cukru
- 2 čajové lyžičky vanilky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- marmeláda podľa vlastného výberu
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny.
- V hrnci na sporáku rozpustite masť a nechajte mierne vychladnúť.
- Po vychladnutí na izbovú teplotu ho za stáleho miešania pomaly pridajte do zmesi vajec a cukru.
- Pridajte vanilku.
- Preosejte múku s práškom do pečiva a pomaly ich pridávajte do vaječnej zmesi.
- Pomiešajte a vypracujte v cesto.
- Vyvaľkajte cesto na hrúbku približne pol centimetra a vykrajovače vykrájajte rozmanité tvary lineckých cukroviniek.
- Cukrovie následne odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 8 minút dozlatista.
- Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Potom zlepte pomocou marmelády a na záver posypte práškovým cukrom.