Tieto linecké rezy s brusnicovo-tvarohovou plnkou pozývajú na vyskúšanie. Vyzerajú pekne, ale sú aj veľmi chutné.
INGREDIENCIA:
Na cesto:
- 250 g lúpaných mandlí
- 100 g mletých lieskových orechov
- 400 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- štipka soli
- 2 lyžičky korenia do perníka
- 250 g zmäknutého masla
- 5 vaječných žĺtkov
Na náplň:
- vanilkový struk
- 400 g polotučného tvarohu v pozlátku
- 70 g cukru
- 1 vajce
- 20 g hladké múka
- štipka drveného klinčeka
- štipka muškátového orieška
- 400 g brusnicovej marmelády
- 1 vaječný žĺtok
POSTUP:
- Rozomleté mandle a orechy zmiešajte s múkou, práškovým cukrom, soľou a korením do perníka.
- Pridajte maslo, vypracujte, potom žĺtky a spracujte.
- Rozdeľte ho na tretiny, zabaľte do potravinovej fólie a dajte schladiť na hodinu do chladničky.
- Potom si z dvoch častí vyvaľkajte rovnomerné pláty a prepichajte ich vidličkou.
- Zo surovín na náplň s výnimkou brusnicovej marmelády si ušľahajte tvarohovú plnku a natrite jej druhý plát.
- Na tvarohovú plnku dajte druhý plát a potrite marmeládou.
- Z tretieho dielu cesta vykrájajte ľubovoľné tvary (napríklad hviezdičky) a ozdobte vrchnú časť rezu.
- Pečte na 180 °C asi 35 minút.