Dokážete si predstaviť vianoce bez lineckého? Upiecť si ho môžete aj ako vegánske pečivo.
Ostatní členovia nemajú radi vegánsku verziu? Nevadí, môžete im upiecť aj tradičné linecké pečivo .
INGREDIENCIA
- 450 g hladkej múky
- 300 g stuženého rastlinného tuku (napríklad kakaové maslo)
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžica arašidového masla, alebo dva roztlačené banány
- 1 lyžička citrónovej kôry
POSTUP
- Rozohrejte rastlinný tuk.
- Všetky suroviny zmiešajte dohromady, kým sa nespoja v cesto.
- Cesto nechajte zhruba hodinu odležať, najskôr pri izbovej teplote. Po hodine ho dajte ešte na ďalšiu pol hodinu do chladničky.
- Z cesta si rozvaľkajte plát vysoký zhruba 3 mm.
- Vykrajujte kolieska (či iné tvary). V polovici vykrojených cukroviniek urobte ešte doprostred dieru vykrajovačom.
- Rozohrejte si rúru na 180 °C.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Linecké pečte zhruba 5 minút.
- Cukrovie bez vykrojených dierok natrite domácou marmeládou a naň nalepte tie časti s vykrojenou dierou uprostred.