Linecký koláč s čučoriedkami

Linecký koláč s čučoriedkami

Ľahký, svieži a veľmi jednoduchý – presne taký je tento typ koláča.

Budete potrebovať:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 150 gramov masla
  • 1 vajce
  • 100 gramov pražených lieskových orechov
  • štipka vanilky, citrónovej kôry, škorice a mletého klinčeka
  • 10 gramov kypriaceho prášku do pečiva
  • 300 gramov čučoriedkového džemu
  • 1 menší hrnček plátkov mandlí

Postup prípravy:

  • Maslo s cukrom utrite a pridajte preosiatu múku, orechy, vajcia, korenie a prášok do pečiva.
  • Všetko uhneťte v nelepivé a tuhé cesto, ktoré vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
  • Tri štvrtiny cesta rozvaľkajte asi na 1,5 centimetra vysoký plát, ktorý opatrne preneste do formy na koláč – priemer formy 22 centimetrov.
  • Na cesto natrite čučoriedkový džem.
  • Zo zvyšného cesta vyvaľkajte plát, z ktorého vykrojte pásky, ktoré položte na koláč tak, aby pripomínali mriežku.
  • Tieto pásky potrite vajcom a celý koláč zasypte plátkami mandlí.
  • Koláč vložte do vopred predhriatej rúry a pečte pri teplote 190 stupňov asi 40 minút.
čučoriedkový koláč z lineckého cesta pokrytý lineckými plátmi
Zdroj foto: taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.