Medzi ďalšie vynikajúce dezerty a múčniky patrí aj tento recept, ktorý si vás získa svojou krehkosťou a jemnou chuťou.
Budete potrebovať:
Cesto:
- 300 gramov hladkej múky
- ½ balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
- 170 gramov masla
- 1 vajce
- 8 polievkových lyžíc mlieka
Náplň:
- jablká
- mletá škorica
- vanilkový cukor
- práškový cukor
- nasekané vlašské orechy
Postup prípravy:
- Do misy dajte preosiatu múku, štipku soli, prášok do pečiva, zmäknuté maslo, vajcia a mlieko.
- Všetky ingrediencie zmiešajte tak, aby vzniklo hladké cesto.
- Cesto vložte v potravinovej fólii aspoň na jednu hodinu do chladničky.
- Potom linecké cesto prekrojte na polovicu a jednu polovicu vyvaľkajte na tenký plát.
- Plát cesta vložte do formy na pečenie.
- Na pripravené cesto položte nastrúhané jablká.
- Posypte ich škoricou, nasekanými orechmi a vanilkovým cukrom.
- Dávajte pozor, aby zmes bola rozložená rovnomerne.
- Ďalej si vyvaľkajte druhú polovicu cesta a prekryte s ňou jablčnú zmes.
- Okraje oboch polovíc cesta spojte.
- Nakoniec hornú časť cesta poprepichujte vidličkou, aby nedošlo k popraskaniu.
- Pečte po dobu 40 minút na 180 stupňov.
- Hotový koláč zasypte práškovým cukrom a môžete podávať.