Liptovská nátierka z bryndze s paprikou a cesnakom

Liptovská nátierka z bryndze s paprikou a cesnakom

Veľmi rýchla, jednoduchá a chutná nátierka, ktorú bude mať pripravenú v priebehu niekoľkých málo minút.

Ingrediencie:

  • 125 g bryndze
  • 200 g tvarohu
  • 60 g masla
  • 40 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej červenej papriky
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Olúpte cibuľu a cesnak.
  2. Cesnak následne prelisujte, cibuľu nakrájajte nadrobno.
  3. Zmäknuté maslo vyšľahajte dohladka.
  4. Pridajte bryndzu a tvaroh.
  5. Premiešajte a pridajte aj zvyšok ingrediencií, teda cibuľu, cesnak a sladkú papriku.
  6. Dochuťte soľou a korením.

Nátierku servírujte najlepšie na ražnom pečive ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Miska s nátierkou zo syra bryndza a papriky.
zdroj: gusto.at

Recepty na bryndzovú nátierku nie sú jedinou možnosťou, ako túto zdravú surovinu do nášho jedálnička zaradiť. Vyskúšajte aj naše recepty na pravé halušky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.