Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem zázvoru potrebujte aj niekoľko ďalších druhov korenia.
Ingrediencie:
- 2 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 3/4 šálky hnedého cukru
- 1 vajce
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 PL postrúhanej pomarančovej kôry
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- dekoratívne cukry (voliteľne)
Postup:
- Predhrejte si rúru na 170°C a plechy vložte papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise preosejte múku, zázvor, škoricu, klinčeky a soľ. Odložte bokom.
- Pomocou ručného mixéra vyšľahajte maslo a hnedý cukor.
- Pridajte vajcia a potom zašľahajte tiež pomarančovú kôru a vanilkový extrakt.
- Znížte rýchlosť mixéra na nízku a postupne pridávajte múčnú zmes do mokrej, kým sa všetko dobre nespojí.
- Vzniknuté cesto vložte do lisu na pečivo a vyberte požadovaný tvar.
- Cesto vytlačte na pripravené plechy.
- Pokiaľ používate dekoratívny cukor, posypte zázvorové pečivo pred vložením do rúry malým množstvom cukru.
- Pečte približne 10-12 minút.
Rovnako ako v tomto recepte, môžete chuť a vôňu vášho vianočného pečiva zvýrazniť nielen jedným druhom korenia, ale aj ich zmesou. Inšpirujte sa našimi receptami na korenené pečivo .