Lívanečky z jogurtu a quinoy

Lívanečky z jogurtu a quinoy

Vyskúšajte tento recept na ľahké, nadýchané lievančeky, ktorých nebudete mať nikdy dosť. Navyše sú bezlepkové, bez rafinovaného cukru a ich textúra je neuveriteľná.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 hrnčeka quionovej múky
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 170 g obyčajného gréckeho jogurtu bez tuku
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka rastlinného mlieka (výborné je napr. nesladené vanilkové mandľové mlieko)
  • 1 celé vajcia
  • 2 lyžice javorového sirupu alebo 1 lyžica medu
  • tipy na servírovanie: pridajte 1/2 šálky čokoládových lupienkov do cesta alebo ozdobte svojim obľúbeným ovocím

Postup

  1. V mise zmiešajte suché prísady (múku so soľou) a preosejte.
  2. V samostatnej veľkej mise rozšľahajte mokré ingrediencie do hladka.
  3. Pridajte suché prísady do mokrých a jemne premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Cesto by malo byť husté, ale nie suché.
  5. Nechajte niekoľko minút odležať, zatiaľ čo zahrejete panvicu.
  6. Nepriľnavú panvicu zľahka namažte tukom a zahrejte na strednom až nízkom ohni.
  7. Na každý lívanček nalejte na panvicu asi 1/4 šálky cesta a počkajte, až sa okolo okrajov začnú tvoriť bubliny, a potom zhruba 2-3 minúty smažte.
  8. Otočte a smažte ďalšie 2 minúty.
  9. Podávajte teplé s ovocím/javorovým sirupom a užite si to!
Jogurtovo-quionoové lievance naukladané na sebe s jahodami na tanieriku.
www.makingthymeforhealth.com

A čo recepty na bezlepkové palacinky ? Vyskúšajte ovocné, tvarohové alebo napríklad jogurtové.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.