Lívanečky z kefíru a špaldy

Lívanečky z kefíru a špaldy

Tieto zdravé lievance z kefíru a špaldovej múky sú chutné a nadýchané ako obláčiky. V kombinácii s čerstvým ovocím či kyslou smotanou a džemom vytvárajú v ústach úplne božskú chuť.

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 1 a 3/4 šálky špaldovej múky
  • 2 šálky nesladeného kefíru, izbovej teploty
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilky
  • olej na vyprážanie
  • čerstvé bobuľovité ovocie na podávanie

Postup

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia.
  2. Do odmerky pridajte kefír a prášok do pečiva a šľahajte do peny.
  3. Pridajte do vyšľahaných vajec.
  4. Postupne pridávajte múku, premiešajte a spojte a nechajte asi 10 minút odstáť.
  5. Liatinovú panvicu predhrejte na stredne vysokú teplotu.
  6. Na vyprážanie použite trochu kokosového oleja.
  7. Zmažte každý lievanček z každej strany asi 1–2 minúty dozlatista.
  8. Podávajte s čerstvým ovocím alebo kyslou smotanou a džemom.
Špaldové lievančeky z kefíru ozdobené ovocím, servírované na tanieriku.
www.flavorfulhome.com

Či už čerstvé alebo mrazené, čučoriedky sú jednou z najlepších surovín na pečenie. Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na čučoriedkovú buchtu . Inšpirujte sa a skúste nejaký.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.