Povýšte svojho lososa o ďalší level a pripravte si z neho tento vynikajúci pokrm! Dokonale prepečená a šťavnatá ryba položená na špenáte a upečená v chrumkavom lístkovom ceste je delikatesou, ktorou sa nemusíte hanbiť servírovať ani tým najnáročnejším hosťom!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 120 g baby špenátu
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- 100 g smotanového syra, zmäkčeného
- 25 g strúhanky
- 25 g parmezánu
- 1 plát mrazeného lístkového cesta rozmrazeného v chladničke
- 2 filety z lososa (každý cca 170 g) bez kože
- 1 rozšľahané vajcia
Postup
- Najprv si pripravte špenátovú náplň.
- Rozpustite maslo a orestujte na kocky nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná.
- Pridajte špenát a varte, kým nezmäkne.
- Pridajte cesnak a varte 30 sekúnd.
- Dochuťte čiernym korením a pridajte smotanový syr.
- Potom, čo sa smotanový syr rozpustí, pridajte parmezán a strúhanku.
- Všetko zmiešajte dohromady a odstavte z ohňa.
- Filety z lososa dochuťte soľou a korením.
- Potom vyvaľkajte plát cesta a prekrojte ho na pol (alebo tak, aby sa vám naňho vošiel losos aj s náplňou).
- Umiestnite každý filet lososa do stredu lístkového cesta a ponechajte asi 5 cm okolo okrajov.
- Pokiaľ nie je plát lístkového cesta dostatočne veľký, môžete ho rozváľať.
- Na každý filet položte špenátovú zmes a rovnomerne rozotrite.
- Okraje plátov cesta potrite rozšľahaným vajcom a preložte.
- Wellington položte na tukom vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech švom dole.
- Pomocou ostrého noža narežte krížové rezy na hornej strane každého Wellingtonu.
- Pečte pri 200 °C 30 minút alebo kým cesto nezezlátne.
- Užite si to!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?