Losos à la Wellington

Losos à la Wellington

Povýšte svojho lososa o ďalší level a pripravte si z neho tento vynikajúci pokrm! Dokonale prepečená a šťavnatá ryba položená na špenáte a upečená v chrumkavom lístkovom ceste je delikatesou, ktorou sa nemusíte hanbiť servírovať ani tým najnáročnejším hosťom!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 120 g baby špenátu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 100 g smotanového syra, zmäkčeného
  • 25 g strúhanky
  • 25 g parmezánu
  • 1 plát mrazeného lístkového cesta rozmrazeného v chladničke
  • 2 filety z lososa (každý cca 170 g) bez kože
  • 1 rozšľahané vajcia

Postup

  • Najprv si pripravte špenátovú náplň.
  • Rozpustite maslo a orestujte na kocky nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná.
  • Pridajte špenát a varte, kým nezmäkne.
  • Pridajte cesnak a varte 30 sekúnd.
  • Dochuťte čiernym korením a pridajte smotanový syr.
  • Potom, čo sa smotanový syr rozpustí, pridajte parmezán a strúhanku.
  • Všetko zmiešajte dohromady a odstavte z ohňa.
  • Filety z lososa dochuťte soľou a korením.
  • Potom vyvaľkajte plát cesta a prekrojte ho na pol (alebo tak, aby sa vám naňho vošiel losos aj s náplňou).
  • Umiestnite každý filet lososa do stredu lístkového cesta a ponechajte asi 5 cm okolo okrajov.
  • Pokiaľ nie je plát lístkového cesta dostatočne veľký, môžete ho rozváľať.
  • Na každý filet položte špenátovú zmes a rovnomerne rozotrite.
  • Okraje plátov cesta potrite rozšľahaným vajcom a preložte.
  • Wellington položte na tukom vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech švom dole.
  • Pomocou ostrého noža narežte krížové rezy na hornej strane každého Wellingtonu.
  • Pečte pri 200 °C 30 minút alebo kým cesto nezezlátne.
  • Užite si to!
Losos pečený v lístkovom ceste so špenátom.
www.littlesunnykitchen.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.