Najlepšie lososové recepty na 7 spôsobov na jednom mieste. Rýchlo, zdravo a výživne

Ešte pred nedávnom boli lososi pochúťkou stredných a vyšších tried, avšak postupom času sa ich vynikajúce mäso zabývalo vo všetkých kuchyniach.

Je to najobľúbenejšia ryba s jemnou chuťou, s krehkým a šťavnatým mäsom.

V jeho mäse je obsiahnutý vysoký podiel látok, ktoré sa starajú o pevné kosti a zuby, dobré trávenie, je prevenciou proti chorobám krvného obehu, posilňuje nervy a podporuje zdravú kožu, nechty aj vlasy.

Je teda vhodné, aby sme lososa, vedľa iných rýb, zaradili do nášho jedálnička aspoň jedenkrát do mesiaca.

Preto sa inšpirujte našimi 7 najlepšími receptami na lososa a pochutnajte si.

Charakteristika mäsa z lososa

Losos obyčajný je dravá ryba, ktorá žije väčšinu života v mori, ale ktorá potrebuje na zabezpečenie ďalšej generácie sladkovodné toky.

Preto v dospelosti podniká dlhé ťahy proti prúdu riek. Vodné stavby jej však zasahujú do prirodzeného životného cyklu a tak u nás patrí losos medzi chránené ryby. Lososa si teda neulovíme a musíme sa uspokojiť s dovážaným lososom na ľade.

Mäso z lososa je vynikajúce samo o sebe, preto je najvhodnejšia niektorá zo šetrnejších úprav , ktorá nenaruší jeho chuť. Preto lososa najčastejšie opekáme, grilujeme alebo zapekáme, výnimočne dusíme.

Možno ho samozrejme aj vyprážať, ale vyprážaním v rôznych obaloch mu uberáme na chuti. Pred akoukoľvek úpravou ho osolíme a okoreníme.

Koreniť netreba príliš, pretože mäso z lososa má vynikajúcu chuť, ktorú nie je nutné príliš upravovať.

Tip na záver

K lososu sa najviac hodí rôzne upravené zemiaky, zeleninový šalát a niektorá z teplých alebo studených omáčok.

Ak máte chuť aj na iné druhy rýb, inšpirujte sa našimi receptami na grilované ryby .

Máte už lososa na tanieri? Pochváľte sa priateľom a zdieľajte recept na facebooku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.