Losos dusený

Losos dusený

Veľmi jednoduchá je príprava lososa dusením, ktoré patrí k šetrným úpravám rybieho mäsa.

Čo budeme potrebovať

  • losos
  • soľ
  • korenie (gyros, grilovacie korenie, koreniaca zmes na ryby alebo len korenie
  • bylinky (bazalka, rozmarín)
  • vývar, biele víno alebo kyslá smotana

Postup

  1. Pripravené porcie lososa najskôr opečieme na masle.
  2. Potom zakryté pokrievkou a podliate vývarom dusíme pomaly domäkka.
  3. Môžeme pridať zeleninu podľa chuti.
  4. Dusíme takú dlhú, aby sa mäso nerozpadlo.
  5. K dusenému lososu môžeme podávať aj drobnejšie druhy cestovín.
V papieri zabalený a dusený losos s bylinkami.
Zdroj: themodernproper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.