Recepty na lososa na masle sú jedinečné a neprekonateľné.
Krehké mäso je dochutené lahodnou kombináciou prísad, ktorým nemožno odolať.
Vyskúšajte našu jednoduchú prípravu a naservírujte svojej rodine jedinečný gurmánsky zážitok.
Naše recepty
Aké víno servírovať s lososom?
Losos je veľmi všestranná ryba, napriek tomu párovanie vín do značnej miery závisí od spôsobu prípravy lososa a od príloh.
Absolútnym NIE je párovať plné červené víno s lososom, pretože to zabije ako víno, tak aj chuť ryby.
Pre restovaného lososa je samozrejmou voľbou chladený Pinot Noir.
Čo piť s lososom s bylinkami a smotanovými omáčkami. Nikdy neurobíte chyby, keď si vyberiete víno, ako je Sauvignon Blanc, pokiaľ je váš losos pripravený s jemnými bylinkami a citrusmi.
Pokiaľ vaším hlavným chodom je losos na masle alebo omáčkou zo smotany, mali by ste skôr podávať Chardonnay s trochou dubovej arómy.
Pokiaľ lososa upravujeme na thajský, čínsky alebo japonský spôsob, teda pikantné, zvoľte víno ako je Rizling rýnsky alebo Rulandské šedé.
Ak podávate údeného lososa zvoľte k nemu Rizling rýnsky alebo Chardonnay Champagne.