Šťavnatý, jemný losos panvici s lahodnou cesnakovou omáčkou z bieleho vína je perfektným receptom na večeru ak ho podávame s touto grilovanou zeleninou .
Čo budeme potrebovať
- 4 x 150 g filety lososa s kožou
- 30 g masla
- 3-4 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 lyžička provensálskeho korenia
- štipka sušeného kôpru
- 240 ml suchého bieleho vína
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu a pridajte kvapku oleja.
- Filety lososa osušíme papierovou utierkou a bohato osolíme.
- Opatrne vložte lososa do rozpálenej panvice kožou dole a stlmte teplotu na stredne vysokú.
- Lososa varte 3–4 minúty, kým nie je koža zlatisto hnedá a chrumkavá, a potom otočte.
- Varte ďalšie 1-2 minúty, pokiaľ nebude losos prepečený. Vyberte z panvice a dajte bokom.
- Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cesnak. Smažte, kým nebude voňavý, potom pridajte víno, korenie a citrónovú šťavu.
- Nechajte prevariť a redukovať 4-5 minút, potom pridajte petržlenovú vňať.
- Pridajte lososa späť do panvice a prelejte omáčkou, aby sa losos znovu zahrial.
- Podávajte s plátkami citróna.