Najlepší losos je na panvici. Recepty sú jednoduché, s málo ingredienciami, ale výsledok vždy stojí zato.
Nemôže byť nič lepšie ako do zlatova vypečená koža, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Uvarte si s nami tieto lahodné jedlá a zistíte o čom tu hovoríme!
Naše recepty
Ako dlho piecť lososa na panvici?
Prečítajte si túto „príručku“, kde nájdete tipy, ako variť lososa.
Aký je najlepší spôsob, ako variť lososa?
Lososa je možné piecť v rúre, opekať, smažiť na panvici, restovať, variť „en papilote“ (zabalený do fólie alebo papiera) a dusiť.
Najjednoduchší spôsob prípravy lososa je v pekáčiku v rúre. Budete však musieť pridať trochu oleja, aby sa neprilepil.
Ak nechcete používať olej, potom lososa naparte tak, že ho dáte zabalíte do alobalu alebo papiera na pečenie a potom ho pripravíte v parnom hrnci alebo ho upečte v rúre.
Pokiaľ chcete, aby losos mal chrumkavú kožu, opečte lososa na panvici kožou dole.
Ako dlho by sa mal losos variť na panvici?
Vložte lososa kožou hore do panvice zahriatej na strednú teplotu. Pečte dozlatista na jednej strane, asi 4 minúty. Rybu otočte a pečte, kým nebude na dotyk mäso pevné a koža chrumkavá.