Podávajte dokonale upečený filet z lososa s chrumkavou kožou, ktorý je pripravený za menej ako 10 minút. Podávajte ho so lahodným šalátom, ako jeCaesar šalát , kde sa chute dokonale spoja. A narsevírujte večeru, ktorá vás zasýti.
Čo budeme potrebovať
- 2 x 150 g filétov z lososa (s kožou)
- ½ lyžice olivového oleja
- 20 g masla
- ½ citróna (šťava)
Postup
- Filety lososa dochuťte soľou a korením.
- Olej a maslo dajte do panvice na strednú teplotu, krúživými pohybmi okolo maslo roztavte a nespeňte, a potom zvýšte teplotu.
- Akonáhle maslo začne bublať, pridajte do panvice filety lososa kožou dole a opekajte 3 minúty, kým nebudú chrumkavé.
- Filety otočte, znížte teplotu a varte ďalšie 2 minúty, potom pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Lososa preložte na tanier a pokvapkajte maslom, ktoré zostalo na panvici.