Losos preliaty omáčkou z granátového jablka

Losos preliaty omáčkou z granátového jablka

Na tento jednoduchý recept potrebujete iba 4 ingrediencie a výsledok rozhodne stojí za to!

INGREDIENCIA

  • ½ šálky šťavy z granátového jablka
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 4 filety z lososa

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200˚ C.
  2. Do veľkej misy nalejte šťavu z granátového jablka, sójovú omáčku a cesnak.
  3. Všetko dobre premiešajte.
  4. Pridajte lososa a misku prikryte alobalom alebo plastovou fóliou.
  5. Nechajte asi 15 minút marinovať.
  6. Lososa položte (kožou dole) na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 7 minút.
  7. Medzitým v malom hrnci na stredne vysokom ohni zahrejte marinádu.
  8. Priveďte do varu a varte po dobu 3 až 5 minút, kým nebude marináda hustá a sirupovitá.
  9. Lososa po 7 minútach vyberte z rúry a nalejte naň polovicu zredukovanej marinády.
  10. Vráťte lososa do rúry a pečte ďalších 5–7 minút, alebo pokiaľ nebude prepečený.
  11. Lososa preložte na štyri taniere a prelejte zvyškom omáčky.
  12. Podávajte s ryžou, šalátom a/alebo restovanou zeleninou.
Filety z lososa preliate sosom z granátového jablka na plechu.
www.primaverakitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.