Ak si chcete ozvláštniť svojho lososa, vyskúšajte si ho pripraviť s citrónovou omáčkou. Je výborný, svieži a budete chcieť znova a znova.
Ingrediencie
- 4 filety z lososa bez kože
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžičky olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, namleté
- 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru
- 2 lyžice šťavy z čerstvého citróna
- 3 lyžice + 1 lyžička masla
- 1/2 lyžičky medu
- 2 lyžice mletej čerstvej petržlenovej vňate
- Plátky citróna na ozdobu
Postup
- Filety po vybratí z chladničky nechajte 10 minút pri izbovej teplote odpočívať.
- Medzitým si pripravte cesnakovo-citrónovú omáčku s maslom tak, že v malom hrnci rozpustíte 1 lyžičku masla.
- Pridáte cesnak a restujte do zlatohneda (1-2 minúty).
- Prilejte kuracie vývar a nakoniec citrónovú šťavu.
- Nechajte omáčku variť, kým sa nezredukuje na polovicu (cca 3 minúty). Vmiešajte maslo, med a omáčku odstavte.
- Obe strany lososa osušte papierovými utierkami, z oboch strán ich osoľte a okoreňte.
- Na panvici zohrejte olivový olej a lososa restujte asi 4 minúty z jednej strany a 5-6 minút zo strany druhej.
- Hotové lososové filety prelejte citrónovou omáčkou, posypte petržlenovou vňaťou a ozdobte plátkom citróna.