Losos s citrónovou omáčkou

Losos s citrónovou omáčkou

Ak si chcete ozvláštniť svojho lososa, vyskúšajte si ho pripraviť s citrónovou omáčkou. Je výborný, svieži a budete chcieť znova a znova.

Ingrediencie

  • 4 filety z lososa bez kože
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, namleté
  • 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 lyžice šťavy z čerstvého citróna
  • 3 lyžice + 1 lyžička masla
  • 1/2 lyžičky medu
  • 2 lyžice mletej čerstvej petržlenovej vňate
  • Plátky citróna na ozdobu

Postup

  • Filety po vybratí z chladničky nechajte 10 minút pri izbovej teplote odpočívať.
  • Medzitým si pripravte cesnakovo-citrónovú omáčku s maslom tak, že v malom hrnci rozpustíte 1 lyžičku masla.
  • Pridáte cesnak a restujte do zlatohneda (1-2 minúty).
  • Prilejte kuracie vývar a nakoniec citrónovú šťavu.
  • Nechajte omáčku variť, kým sa nezredukuje na polovicu (cca 3 minúty). Vmiešajte maslo, med a omáčku odstavte.
  • Obe strany lososa osušte papierovými utierkami, z oboch strán ich osoľte a okoreňte.
  • Na panvici zohrejte olivový olej a lososa restujte asi 4 minúty z jednej strany a 5-6 minút zo strany druhej.
  • Hotové lososové filety prelejte citrónovou omáčkou, posypte petržlenovou vňaťou a ozdobte plátkom citróna.
Plátky lososa s bylinkami a maslovým prelivom.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.