Krehký losos zaliaty cesnakovým maslom je, popravde povedané, to najlepšie, čo môžete uvariť. Je to presne to, čo potrebujete, aby ste prerušili nudný cyklus hamburgerov, kuracieho mäsa a párkov v rožku, a je to zďaleka najjednoduchší spôsob, ako lososa servírovať. Alebo si pripravte iné variácie receptov pripravených v alobale .
Čo budeme potrebovať
- 500 ml studenej vody
- 1 lyžica soli
- 1 kg lososa
- 6 strúčikov cesnaku
- 4 jarné cibuľky (nakrájaná na tenké plátky)
- 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1 stredný citrón (nakrájaný na tenké plátky)
- 60 g masla
Postup
- Lososa namočte na 1 hodinu do slanej vody kožou nahor do slaného nálevu.
- Prikryte a dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Pripravte si veľký kus alobalu.
- Lososa vyberte z nálevu a osušte papierovou utierkou. Položte na fóliu kožou dole.
- Rovnomerne posypeme cesnakom a jarnou cibuľkou. Lososa pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Na lososa navrstvíme maslo nakrájané na kocky a citrón.
- Prehnite protiľahlé strany fólie cez stred, potom ich zovrite a pevne zrolujte, aby sa alobal utesnil.
- Položte na plech a vložte do rúry rozohriatej na stredne vysokú teplotu v režime grilu.
- Pečte 15 minút, kým losos nezružovie. Pred podávaním nechajte 5 minút odpočinúť.