Losos s prelivom z kôpru

Losos s prelivom z kôpru

Milovníci kôpru spozornite! Máme pre vás úžasný a luxusný recept na lososa s kôprovou omáčkou. Suroviny sú na 4 porcie a varenie vám zaberie najviac 30 minút.

Ingrediencie

  • 4-6 filiet z lososa
  • 1 citrón, nakrájaný na tenké plátky
  • Šťava z 1 citróna
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžica mletého cesnaku
  • 1 lyžička sušeného kôpru
  • Soľ a korenie, podľa chuti

Ingrediencie na omáčku

  • 1/3 hrnčeka gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica šťavy z citróna
  • 1 lyžica jemne nasekaného čerstvého kôpru (+ na ozdobu)
  • Štipka korenia
  • Mlieko na zriedenie (podľa potreby)

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 200°C. Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  • Lososa osoľte a okoreňte z oboch strán a položte na pripravený plech.
  • V malej mise rozšľahajte spolu s rozpusteným maslom med, šťavu z citróna, cesnak a sušený kôpor. Omáčku nalejte na lososa a nakoniec naň pokladte plátky citróna.
  • Pečte po dobu 15 minút, potom prepnite na gril a grilujte 3-5 minút, kým okraje nezačnú tmavnúť.
  • Počas pečenia pripravte omáčku zmiešaním gréckeho jogurtu, majonézy, citrónovej šťavy, kôpru a korenia. Pridajte mlieko po lyžiciach, pokiaľ nie je zmes hladká a dostatočne riedka.
  • Hotového lososa prelejte kôprovou omáčkou, ozdobte čiernym korením, citrónovými plátkami a čerstvým kôprom.
Lososové filety s omáčkou z kôpru a citrónom.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.