Losos so zeleninou v parnom hrnci

Losos so zeleninou v parnom hrnci

Jedlo, ktoré si uchová všetky vitamíny, živiny a svoju prirodzenú chuť. Môžete variť, pre koľko ľudí chcete, a podľa toho prispôsobiť množstvo.

Ingrediencie

  • 2 mrkvy
  • 2 zelerové stonky
  • 1 pór
  • 300g brokolica
  • 600g lososa (pripravených na varenie, bez kože)
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 100ml vody
  • hrsť plocholisté petržlenu

Postup

  • Mrkva olúpte, pozdĺžne rozpoľte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Opláchnite a osušte zeler, nakrájajte šikmo na plátky.
  • Opláchnite pór a nakrájajte pozdĺžne, na prúžky.
  • Brokolicu umyte a nakrájajte na ružičky.
  • Opláchnite lososa a osušte, rozdeľte na 4 rovnaké porcie.
  • Ochutíte soľou, čiernym korením a pokvapkáte citrónovou šťavou.
  • Zmiešajte zeleninový vývar s vodou a priveďte do varu.
  • Do parného hrnca dáme do prvej misky zeleninu, do druhej naukladáme lososa.
  • Necháme variť približne 20 až 25 minút.
  • Keď je zelenina mäkká a losos uvarený, môžeme lososa posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať.
losos so zeleninou a petržlenom robený v pare
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.