Určite existuje viac ako jeden spôsob, ako si vychutnať dobrý steak z lososa! Ak vám ale dnes chýba fantázia, môžete ho za pár minút jednoducho osmažiť na panvici, ako tieto recepty na vyprážaný hermelín . Na dosiahnutie najlepších výsledkov však odporúčame marinovať lososa aspoň 1 hodinu vopred, aby bol šťavnatý.
Čo budeme potrebovať
- 2 filety z lososa
- soľ
- korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- tymian
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ citróna
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 vetvička rozmarínu
- 6 nových zemiakov (rozpolených)
Postup
- Lososa osolíme a okoreníme.
- Vložte ho do plastového vrecka, pridajte olivový olej, tymián, cesnak a limetkovú šťavu.
- Zatvorte vrecko a marinujte lososa asi hodinu.
- Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na panvici na strednú teplotu.
- Pridajte na plátky citróna a rozmarínu.
- Navrch položte lososa. Položte na panvicu pokrievku a varte lososa ďalších 15 minút.
- Medzitým rozohrejte zvyšný olej na panvici na strednú teplotu.
- Pridajte polovice zemiakov a varte ich 15-20 minút.
- Lososa podávame s opečenými zemiakmi.
Panvička je alfou a omegou v týchto receptoch s lososom. Preto ani vám by nemala v kuchyni kvalitná panvica chýbať. Pozrite sa na našu recenziu, ktorá vám pomôže s výberom, tej najlepšej.