Na túto ľahkú polievka z lososa potrebujete len jednoduché ingrediencie a hotovú ju máte za niečo málo cez 20 minút! Jemné, takmer krémové kúsky lososa vo vynikajúcom vývare so zemiakmi, mrkvou, čerstvým kôprom a trochou citrónovej šťavy vám v ústach vytvoria úplne luxusnú explóziu chutí.
INGREDIENCIA
- extra panenský olivový olej
- 4 jarné cibuľky, nakrájané
- ½ zelenej papriky, nakrájaná
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 30 g čerstvého kôpru, nakrájaného
- 5 šálok kuracieho vývaru
- 500 g zemiakov, nakrájaných na tenké kolieska (najlepšie je použiť mandolínu)
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké kolieska (použite mandolínu)
- 1 lyžička sušeného oregana
- ¾ lyžičky mletého koriandra
- ½ lyžičky mletej rasce
- soľ a čierne korenie
- 500 g filét z lososa, bez kože, nakrájaný na veľké kúsky
- kôra a šťava z 1 citróna
POSTUP
- Zahrejeme 2 lyžice extra panenského olivového oleja vo veľkom hrnci.
- Pridáme jarnú cibuľku, papriku a cesnak a restujeme na strednom plameni za častého miešania, kým nezavonia (asi 3 minúty).
- Pridáme polovicu čerstvého kôpru a miešame ďalších 30 sekúnd.
- Teraz pridáme vývar, zemiaky a mrkvu.
- Pridáme korenie a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Privedieme do varu, potom znížime teplotu na strednú a varíme 5 až 6 minút, alebo kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
- Lososa osolíme a jemne pridáme do hrnca s vriacou polievkou.
- Znížime teplotu a varíme, kým nebude losos hotový, asi 3 až 5 minút.
- Vmiešame citrónovú kôru a šťavu a zvyšný kôpor.
- Polievku naložíme do servírovacích misiek.
- Podávame s vašim obľúbeným chrumkavým chlebom.