Lososová roláda so syrom a nátierkovým maslom

Lososová roláda so syrom a nátierkovým maslom

Potrebujete pripraviť nápadité predjedlo, ktoré vám nezaberie veľa času a vy sa tak budete môcť venovať hosťom?

Vyskúšajte túto skvelú roládu a nechajte si chutiť!

Ingrediencie

  • 450 g špenátu
  • 3 vajcia
  • 75 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička morskej soli
  • štipka mletého korenia
  • 200 g nátierkového masla
  • 100 g taveného syra
  • 2 polievkové lyžice citrónovej kôry (z chemicky neošetreného citróna)
  • 3 polievkové lyžice pažítky (nasekané najemno)
  • 300 g údeného lososa
  • 200 g toastového chleba

Postup

  • Zo špenátu vytlačte prebytočnú vodu.
  • Bielky oddeľte od žĺtkov a žĺtky zmiešajte so špenátom, mliekom, soľou a čiernym korením.
  • Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho opatrne do zmesi so špenátom.
  • Takto pripravenú zmes rozložte na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte, kým povrch mierne nezhnedne.
  • Pečte na 160 °C po dobu cca 15 minút. Potom plech vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Zatiaľ čo sa špenátová zmes pečie, zmiešajte v miske nátierkové maslo, tavený syr, citrónovú kôru a soľ. Mixujte, kým nezískate ľahkú krémovú zmes.
  • Do zmesi vmiešajte pažítku a celú misu vložte do chladničky.
  • Špenátový základ položte na potravinovú fóliu tak, aby papier na pečenie smeroval nahor. Opatrne ho stiahnite a špenátový základ potrite pripravenou zmesou z chladničky.
  • Na zmes položte lososa tak, aby sa jednotlivé kúsky ryby prekrývali.
  • Teraz začnite opatrne rolovať a hotovú roládu, zabalenú do potravinovej fólie, vložte na 1 hodinu do chladničky.
  • Po tejto dobe studenú syrovú roládu s nátierkovým maslom vyberte a ihneď nakrájajte na asi 1,5 cm kúsky.
  • Podávajte ozdobené pažítkou s opečeným toastovým chlebom.

Roláda zo špenátu, plnená mozzarellou a údeným lososom.
zdroj: arlafoods.co.uk

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z lososa .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.