Potrebujete pripraviť nápadité predjedlo, ktoré vám nezaberie veľa času a vy sa tak budete môcť venovať hosťom?
Vyskúšajte túto skvelú roládu a nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 450 g špenátu
- 3 vajcia
- 75 ml mlieka
- 1 čajová lyžička morskej soli
- štipka mletého korenia
- 200 g nátierkového masla
- 100 g taveného syra
- 2 polievkové lyžice citrónovej kôry (z chemicky neošetreného citróna)
- 3 polievkové lyžice pažítky (nasekané najemno)
- 300 g údeného lososa
- 200 g toastového chleba
Postup
- Zo špenátu vytlačte prebytočnú vodu.
- Bielky oddeľte od žĺtkov a žĺtky zmiešajte so špenátom, mliekom, soľou a čiernym korením.
- Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho opatrne do zmesi so špenátom.
- Takto pripravenú zmes rozložte na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte, kým povrch mierne nezhnedne.
- Pečte na 160 °C po dobu cca 15 minút. Potom plech vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ čo sa špenátová zmes pečie, zmiešajte v miske nátierkové maslo, tavený syr, citrónovú kôru a soľ. Mixujte, kým nezískate ľahkú krémovú zmes.
- Do zmesi vmiešajte pažítku a celú misu vložte do chladničky.
- Špenátový základ položte na potravinovú fóliu tak, aby papier na pečenie smeroval nahor. Opatrne ho stiahnite a špenátový základ potrite pripravenou zmesou z chladničky.
- Na zmes položte lososa tak, aby sa jednotlivé kúsky ryby prekrývali.
- Teraz začnite opatrne rolovať a hotovú roládu, zabalenú do potravinovej fólie, vložte na 1 hodinu do chladničky.
- Po tejto dobe studenú syrovú roládu s nátierkovým maslom vyberte a ihneď nakrájajte na asi 1,5 cm kúsky.
- Podávajte ozdobené pažítkou s opečeným toastovým chlebom.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty z lososa .