Lososový tataráčik z kôpru

Lososový tataráčik z kôpru

Iste mi dáte za pravdu, že tatarák z hovädzieho mäsa je stará klasika, na ktorú veľa ľudí nedá dopustiť a keď zoženie naozaj prvotriedny hovädzí, rád si ho dopraje.

Už ste ale skúšali lososový tataráčik s jablkami, uhorkou a kôprom? Ak ešte nie, potom je najvyšší čas.

Ingrediencie:

  • 300 g filetu z čerstvého lososa (bez kože a kostí)
  • 1 jablko
  • 1/2 šalátové uhorky
  • 2 mušle
  • 1/2 vetvičky kôpru
  • Morská soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 125 g crème fraîche
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 3 plátky chleba
  • 2 lyžice masla

Postup:

  • Začneme tým, že jemne nakrájame lososový filet.
  • Umyjeme jablko s uhorkou a oboje nakrájame na malé kocky.
  • Mušle vyberieme zo škrupiny a nasekáme na jemné kúsky.
  • Kôpor opláchneme, ošklbeme, pár kúskov dáme bokom na ozdobu a zvyšok najemno nakrájame.
  • Lososa, jablko, uhorku aj kôpor dáme do misy.
  • Osolíme, okoreníme a prilejeme olivový olej.
  • Všetko dôkladne premiešame, naplníme do troch rovnakých formičiek alebo misiek a zatiaľ odložíme nabok.
  • V malej miske zmiešame crème fraîche, kôru aj šťavu z citróna, štipku korenia a trochu soli.
  • Chlieb vykrojíme podľa veľkosti formičiek alebo misiek s lososom.
  • Na panvici rozpustíme maslo a chleby na ňom z oboch strán opečieme.
  • Takto opečené chleby položíme na tanierik a na každý vyklopíme jeden tatarák.
  • Na povrchu ozdobíme trochou zmesi s crème fraîche a kúskom kôpru.
Tatarák z lososa s jablkom, uhorkou a kôprom.
Zdroj: http://kitchen.keeeper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.