Pripravte si recept na vynikajúci tatarák z lososa. Poskladaný s nakrájanou červenou repou a avokádom a jemne ochutený dijonskou horčicou, petržlenovou vňaťou a stonkami koriandra vytvára farebné a lahodné jedlo. Podávajte ho ako chutné predjedlo k cestovinovému šalátu s kuracím mäsom .
Čo budeme potrebovať
- 230 g filetu z lososa bez kože (nakrájaného na kocky)
- 4 surové červené repy (stredné, nakrájané a umyté)
- 1 1/2 lyžičky stoniek koriandra (jemne nasekaných)
- 1 červená cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 1/2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky plocholistej petržlenovej vňate
- 1 avokádo
- morská soľ
- čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Vložte červenú repu do malého pekáča so 125 ml vody.
- Prikryte a pečte v rúre asi 1 hodinu, kým nezmäkne. Dajte stranou vychladnúť.
- Červenú repu olúpeme a nakrájame na malé úhľadné kocky.
- Pridajte do misky s polovicou stoniek koriandra, polovicou horčice a polovicou červenej cibule.
- Vmiešajte polovicu citrónovej šťavy a 1 1/2 lyžice oleja, dobre premiešajte, okoreňte podľa chuti a uložte do chladničky.
- Na prípravu tataráku zmiešajte lososa v miske s petržlenovou vňaťou, zvyšnými stonkami koriandra, červenou cibuľou, horčicou, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- Podľa chuti okoreňte, dobre premiešajte.
- Avokádo rozpoľte, opatrne vyberte kôstku a veľkou lyžicou vyberte dužinu.
- Nakrájajte na 0,5 cm kocky, vložte do malej misky a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a posypte štipkou soli.
- Na podávanie umiestnite doprostred každého taniera 8 cm krúžok na pečenie.
- Na kocky nakrájané avokádo rozdeľte medzi kolieska, potom pridajte vrstvu červenej repy a potom tatarák z lososa.
- Krúžky opatrne odoberte. Pred podávaním ozdobte kvapkou olivového oleja a nasekanou petržlenovou vňaťou.