Hľadáte niečo trochu zdravšieho? Tento nepečený kokosový dezert je to pravé – bez pridaného cukru, bez múky a smotany, napriek tomu plný skvelej chuti.
Ingrediencie
Korpus
- 150 g mandlí
- 75 g najemno strúhaného kokosu
- 40 g kokosového oleja
- 1 lyžica kakaa
- 100 g sušených datlí
Kokosová náplň
- 400 ml kokosového mlieka
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 200 g strúhaného kokosu
- 80 g kokosového oleja
Čokoládová poleva
- 150 g čokolády
- 1 lyžica kokosového oleja
Postup
- Datle pokrájajte na malé kúsky.
- Zmiešajte s najemno nasekanými mandľami, kakaom a kokosom.
- Vzniknutú hmotu vytlačte na dno tortovej formy a nechajte odpočívať v chladničke.
- Na kokosovú náplň rozmixujte kokos na jemnú múčku.
- Múčku zmiešajte v hrnci s kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom a kokosovým olejom a na strednom plameni zahrievajte.
- Nalejte na korpus a tortu dajte do chladničky pokiaľ náplň nestuhne.
- Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu s kokosovým olejom.
- Nechajte trochu vychladnúť, nalejte na stuhnutú tortu a vráťte ešte minimálne na 30 minút do chladničky.