Ide to aj bez múky. Mini pizze nielen zasýtia, ale aj skvele chutia.
INGREDIENCIA:
- 3 vajcia
- 3 lyžice ricotty
- ⅛ lyžičky vínneho kameňa
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ½ lyžičky talianskeho korenia
- paradajkový prolak
- 225 g strúhanej mozzarelly
- 24 plátkov paprikáša
- čierne olivy
POSTUP:
- Žĺtky oddeľte od bielkov.
- Bielky zmiešajte s vínnym kameňom a vyšľahajte tuhý sneh.
- V inej mise si zmiešajte žĺtky s ricottou, cesnakom a talianskym korením.
- Potom opatrne zmiešajte žĺtky s bielkami.
- Na meranie dávky využite hrnček. Jedna porcia pizze vystačí na ¼ hrnčeka.
- Dávku si dajte do hrnčeka a potom nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Dajte piecť na 150 ° C asi na 30 minút.
- Pred ďalšou prípravou potrebujú chladnúť ešte aspoň 30 minút.
- Každý kúsok potrite pretlakom, posypte syrom ozdobte plátkami salámy a na plátky nakrájanými olivami.
- Dajte zapiecť na 175 °C asi na 15 minút.