Pálivý domáci rumcajs šalát, ktorý si obľúbi celá vaša rodina. Je to skvelá alternatíva k rodinnej večeri keď nechcete jesť obyčajný salámu a syr natretý na chlebe.
Čo budeme potrebovať
Na šalát
- 500 g mäkkej salámy
- Bielu cibuľu
- Červenú cibuľu
- 4 nakladané uhorky
- 8 kozích rohov (nakladaných)
- Korenie
- 200 g majonézy
Na marinádu
- Lyžica oleja
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice kečupu
- Lyžica worcestrová omáčka
- 3 lyžice láku z kozích rohov
Postup
- Na marinádu si v malom hrnci za stáleho miešania na strednú teplotu povaríme olej, kečup, horčicu, worcestrovú omáčku a rôsol
- Mäkkú salámu nakrájame na slabé rezančeky a pridáme do misy
- K nemu potom pridáme nadrobno nakrájané cibule o uhorky
- Kozie rohy nakrájame na tenké plátky a tiež ich pridáme k saláme
- Rumcajs šalát okoreníme, osolíme a pridáme majonézu
- Premiešame a nakoniec ho zalejeme uvarenou a vychladnou marinádou
- Všetko dobre premiešame a misu so šalátom dáme na pár hodín odležať do chladničky
- Šalát podávame s čerstvým chlebom alebo iným obľúbeným pečivom