Lúpežnícky šalát

Lúpežnícky šalát

Pálivý domáci rumcajs šalát, ktorý si obľúbi celá vaša rodina. Je to skvelá alternatíva k rodinnej večeri keď nechcete jesť obyčajný salámu a syr natretý na chlebe.

Čo budeme potrebovať

Na šalát

  1. 500 g mäkkej salámy
  2. Bielu cibuľu
  3. Červenú cibuľu
  4. 4 nakladané uhorky
  5. 8 kozích rohov (nakladaných)
  6. Korenie
  7. 200 g majonézy

Na marinádu

  1. Lyžica oleja
  2. 2 lyžice horčice
  3. 2 lyžice kečupu
  4. Lyžica worcestrová omáčka
  5. 3 lyžice láku z kozích rohov

Postup

  1. Na marinádu si v malom hrnci za stáleho miešania na strednú teplotu povaríme olej, kečup, horčicu, worcestrovú omáčku a rôsol
  2. Mäkkú salámu nakrájame na slabé rezančeky a pridáme do misy
  3. K nemu potom pridáme nadrobno nakrájané cibule o uhorky
  4. Kozie rohy nakrájame na tenké plátky a tiež ich pridáme k saláme
  5. Rumcajs šalát okoreníme, osolíme a pridáme majonézu
  6. Premiešame a nakoniec ho zalejeme uvarenou a vychladnou marinádou
  7. Všetko dobre premiešame a misu so šalátom dáme na pár hodín odležať do chladničky
  8. Šalát podávame s čerstvým chlebom alebo iným obľúbeným pečivom
Lahodný pálivý šalát s cibuľou, salámou a zeleninou.
Zdroj: varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.