Luxusná buchta z cukety s ovocím

Luxusná buchta z cukety s ovocím

Nádherný cuketový múčnik s nadýchanou tvarohovou polevou a čerstvým ovocím.

Čo budeme potrebovať

Na buchte

  • 300 g nakrájanej cukety
  • 150 g cukru
  • 5 vajec
  • 60 ml rastlinného oleja
  • kôra z jedného pomaranča
  • 120 g kyslej smotany
  • 1/2 lyžice vanilkového extraktu na polevu
  • 400 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli

Na polevu

  • 90 g smotanového syra
  • 60 g masla
  • 240 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 60 ml hustej smotany

Ovocie

  • 1 liter jahôd nakrájaných na plátky
  • 4 kivi olúpané a nakrájané na plátky
  • 2 manga ošúpané a nakrájané na plátky
  • 1 liter čučoriedok alebo malín
  • jedna mandarínka olúpaná
  • Alebo čo máte radi

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vymažte 2 okrúhle tortové formy tukom a vysypte múkou.
  • V stojanovom mixéri alebo veľkej mise prešľahajte nastrúhanú cuketu, vajcia, cukor, olej, kyslú smotanu a 1/2 lyžice vanilky.
  • Zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a jedlú sódu a pridajte do mokrých ingrediencií.
  • Pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nespoja. Cesto by malo byť dostatočne vlhké.
  • Cesto nalejte do pripravených tortových foriem a pečte 50 až 60 minút. Je hotové, keď špáradlo zapichnuté do stredu vyjde čisté.
  • Nechajte 10 minút vychladnúť na mriežke, potom buchtu vyberte z formy a nechajte niekoľko hodín úplne vychladnúť.
  • Zatiaľ čo torta chladne, pripravte si polevu. Smotanový syr, vanilkový extrakt a maslo vyšľaháme do hladka.
  • Za stáleho šľahania postupne pridávame práškový cukor. Pokračujte v miešaní, kým nebude všetko zmiešané a hladké.
  • V samostatnej miske ušľahajte hustú smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Do polevy vmiešame krém.
  • Vychladnutú buchtu rozpoľte a zarovnajte, aby ste ju mohli ozdobiť.
  • Jednotlivé poschodia premažte polevou a pridajte na ne ovocie. Potom buchtu zložte dohromady tak, aby vznikol jeden celok.
  • Vršok torty a boky rovnomerne namažte zvyšnou polevou a ovocie naaranžujte po celom vrchu torty.
  • Nechajte v chlade, kým nebudete pripravení na podávanie.

Pokiaľ nemáte cuketu, nevadí, je možné ju nahradiť aj iným druhom tekvice.

Nadýchaná zdravá torta so šľahačkou a jahodami.
Zdroj: blog.sweetlaurel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.