Torty s čokoládou miluje snáď každý milovník čokolády. Keď sa ešte k tomu spoja s krémom z tvarohu, rozhodne sa máte na čo tešiť.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 225 g hladkej múky
- 1 polievková lyžica holandského kakaa
- 1 vajce
- 75 g cukru kryštál
- 1 vrecko vanilkového cukru
- štipka soli
- 150 g zmäknutého masla
Na krém
- 3 celé vajcia
- 750 g mäkkého tvarohu
- 180 g cukru kryštál
- 125 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 vrecká vanilkového pudingu
- 2 lyžice kakaa
Postup – korpus
- Múku preosejeme do misy spolu s kakaom, pridáme 1 vajce, vanilkový cukor s kryštálom, maslo, štipku soli a vypracujeme cesto.
- Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, vymastíme kúskom masla a vložíme cesto (forma sa nevysypáva).
- Natlačíme cesto tak, aby sa vytvarovalo podľa formy, a potom urobíme dookola okraj vysoký 3 – 3,5 cm.
- Cesto poprepichujeme vidličkou a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
Postup – krém
- Zatiaľ čo cesto odpočíva, pustíme sa do prípravy krému. Oddelíme žĺtky od bielkov az tých vyšľaháme tuhý sneh.
- K žĺtkom pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, 200 g cukru, pudingový prášok a všetko spoločne vymiešame.
- Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, premiešame a rozdelíme na polovice.
- Do jednej polovice pridáme kakao a druhá zostane, ako je.
- Svetlú časť krému rozotrieme na cesto, na to zľahka navŕšime tmavý krém a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pečieme zhruba 45 – 50 minút na 180 °C. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť a až potom krájame.
- Kto chce, môže ešte tortu poliať čokoládovou polevou, dať nahor šľahačku alebo napríklad ozdobiť kakaovým krémom.
Skúste aj naše jablčné torty . Ešte nebol nikto, komu by nechutili.