Luxusná čokoládová torta s krémom

Luxusná čokoládová torta s krémom

Torty s čokoládou miluje snáď každý milovník čokolády. Keď sa ešte k tomu spoja s krémom z tvarohu, rozhodne sa máte na čo tešiť.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  • 225 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica holandského kakaa
  • 1 vajce
  • 75 g cukru kryštál
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 150 g zmäknutého masla

Na krém

  • 3 celé vajcia
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 180 g cukru kryštál
  • 125 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 2 vrecká vanilkového pudingu
  • 2 lyžice kakaa

Postup – korpus

  1. Múku preosejeme do misy spolu s kakaom, pridáme 1 vajce, vanilkový cukor s kryštálom, maslo, štipku soli a vypracujeme cesto.
  2. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, vymastíme kúskom masla a vložíme cesto (forma sa nevysypáva).
  3. Natlačíme cesto tak, aby sa vytvarovalo podľa formy, a potom urobíme dookola okraj vysoký 3 – 3,5 cm.
  4. Cesto poprepichujeme vidličkou a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.

Postup – krém

  1. Zatiaľ čo cesto odpočíva, pustíme sa do prípravy krému. Oddelíme žĺtky od bielkov az tých vyšľaháme tuhý sneh.
  2. K žĺtkom pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, 200 g cukru, pudingový prášok a všetko spoločne vymiešame.
  3. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, premiešame a rozdelíme na polovice.
  4. Do jednej polovice pridáme kakao a druhá zostane, ako je.
  5. Svetlú časť krému rozotrieme na cesto, na to zľahka navŕšime tmavý krém a vložíme do vyhriatej rúry.
  6. Pečieme zhruba 45 – 50 minút na 180 °C. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť a až potom krájame.
  7. Kto chce, môže ešte tortu poliať čokoládovou polevou, dať nahor šľahačku alebo napríklad ozdobiť kakaovým krémom.

Skúste aj naše jablčné torty . Ešte nebol nikto, komu by nechutili.

Nazdobená torta s krémom a kokosom.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.