Nemusíte sa trápiť žiadnymi výstrednosťami, všetko potrebné by ste mali nájsť doma.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 3 hrnčeky múky
- 1 hrnček cukru
- 1 prášok do pečiva
- tuk (maslo/olej)
- ingrediencie na dochutenie
- 1 tvaroh (vo vaničke/staniole)
- mlieko alebo voda
Postup
- V mise zmiešame múku s práškom do pečiva.
- Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
- Žĺtky našľaháme s cukrom a tukom.
- Tvaroh pridáme k žĺtkom, starostlivo premiešame.
- Do takto pripraveného cesta vmiešame sypkú zmes.
- Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež ho primiešame do cesta.
- Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať primerane mlieka, prípadne vody.
- Bábovku pečieme v ľahko predhriatej rúre dostatočne dlho, aby sa dobre prepiekla. Pokiaľ už hore príliš tmavne, zakryjeme ju alobalom.
- Špajlí priebežne skúšame, či je bábovka už dobre upečená, alebo ešte potrebuje pár minút v rúre.
- Upečenú bábovku môžeme pocukrovať, alebo počkať až vychladne a potom ju poliať čokoládovou polevou.
Tip pre vás: Aby sa nám tvarohová bábovka lepšie vyklápala, postavíme ju na utierku namočenú v studenej vode a dáme jej chvíľu čas – ideálne ju vyklopíme, až keď utierka úplne uschne.