Luxusná črepníková buchta z tvarohu

Luxusná črepníková buchta z tvarohu

Nemusíte sa trápiť žiadnymi výstrednosťami, všetko potrebné by ste mali nájsť doma.

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 3 hrnčeky múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • tuk (maslo/olej)
  • ingrediencie na dochutenie
  • 1 tvaroh (vo vaničke/staniole)
  • mlieko alebo voda

Postup

  • V mise zmiešame múku s práškom do pečiva.
  • Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
  • Žĺtky našľaháme s cukrom a tukom.
  • Tvaroh pridáme k žĺtkom, starostlivo premiešame.
  • Do takto pripraveného cesta vmiešame sypkú zmes.
  • Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež ho primiešame do cesta.
  • Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať primerane mlieka, prípadne vody.
  • Bábovku pečieme v ľahko predhriatej rúre dostatočne dlho, aby sa dobre prepiekla. Pokiaľ už hore príliš tmavne, zakryjeme ju alobalom.
  • Špajlí priebežne skúšame, či je bábovka už dobre upečená, alebo ešte potrebuje pár minút v rúre.
  • Upečenú bábovku môžeme pocukrovať, alebo počkať až vychladne a potom ju poliať čokoládovou polevou.

Tip pre vás: Aby sa nám tvarohová bábovka lepšie vyklápala, postavíme ju na utierku namočenú v studenej vode a dáme jej chvíľu čas – ideálne ju vyklopíme, až keď utierka úplne uschne.

Klasická upečená bábovka posypaná práškovým cukrom.
Zdroj: frag-mutti.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.