Luxusná frankfurtská polievka s hubami

Luxusná frankfurtská polievka s hubami

Možno ste nevedeli, že do tejto polievky je možné pridať aj akékoľvek huby. Môžete použiť čerstvé z lesa, mrazené, ale aj sušené. Kupované šampiňóny tiež ničomu neuškodia.

Ingrediencie

  • 3-4 nožičky párku
  • 1 cibuľa
  • 150g húb
  • Maslo alebo masť
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 liter mäsového vývaru
  • 300g zemiakov (3-4 ks)
  • Rasca (drvený)
  • 1 lyžička majoránky
  • Soľ, korenie
  • Hladká múka na zahustenie (prípadne zápražka)

Postup

  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte najemno a párok pokrájajte na kolieska.
  • V hrnci zohrejte maslo a orestujte cibuľu s pokrájaným párkom.
  • Potom pridajte nakrájané huby a prelisovaný cesnak.
  • Zaprášte paprikou a krátko opekajte.
  • Zalejte vývarom a pridajte nakrájané zemiaky.
  • Ochuťte štipkou soli, rasce a korenia a varte do zmäknutia zemiakov asi 20-25 minút.
  • Ku koncu varenia ešte zahustite múkou rozmiešanou v troške vody alebo zápražkou.
  • Nakoniec ešte podľa chuti dochuťte majoránom, soľou či čiernym korením a podávajte s pečivom.
Polievka s párkom, zemiakmi a hubami.
Zdroj: lavesbaro.blog.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.