Možno ste nevedeli, že do tejto polievky je možné pridať aj akékoľvek huby. Môžete použiť čerstvé z lesa, mrazené, ale aj sušené. Kupované šampiňóny tiež ničomu neuškodia.
Ingrediencie
- 3-4 nožičky párku
- 1 cibuľa
- 150g húb
- Maslo alebo masť
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 liter mäsového vývaru
- 300g zemiakov (3-4 ks)
- Rasca (drvený)
- 1 lyžička majoránky
- Soľ, korenie
- Hladká múka na zahustenie (prípadne zápražka)
Postup
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte najemno a párok pokrájajte na kolieska.
- V hrnci zohrejte maslo a orestujte cibuľu s pokrájaným párkom.
- Potom pridajte nakrájané huby a prelisovaný cesnak.
- Zaprášte paprikou a krátko opekajte.
- Zalejte vývarom a pridajte nakrájané zemiaky.
- Ochuťte štipkou soli, rasce a korenia a varte do zmäknutia zemiakov asi 20-25 minút.
- Ku koncu varenia ešte zahustite múkou rozmiešanou v troške vody alebo zápražkou.
- Nakoniec ešte podľa chuti dochuťte majoránom, soľou či čiernym korením a podávajte s pečivom.