Prinášame vám obľúbený múčnik s jahodami, po ktorom nezostane ani kúsoček.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2ks vajec
- 130g masla
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- čerstvé jahody (prípadne mrazené)
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- V mise zmiešajte múku s cukrom, vanilkovým cukrom a nakrájaným zmäknutým maslom. Rozdrobíte tak celú zmes na posýpku a stranou si odoberte 1 hrnček.
- K zvyšku pridajte vajíčka, mlieko, kypriaci prášok a vymiešajte dohladka.
- Jahody umyte, zbavte stopiek a rozkrájajte alebo nechajte celé. Záleží, kto, ako má rád.
- Plech vymažte maslom a vysypte múkou. Alebo vyložte papierom na pečenie.
- Cesto nalejte na plech a navrch položte jahody. Čím viac, tým lepšie.
- Nakoniec posypte posýpkou a dajte piecť dozlatista. Skúste špajľou, či je hotová.
- Po upečení nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Pre milovníkov bublaniny sme spísali 10 najlepších receptov na bublaninu . Vyberie si skutočne každý!