Luxusná jahodová bublanina s posýpkou

Luxusná jahodová bublanina s posýpkou

Prinášame vám obľúbený múčnik s jahodami, po ktorom nezostane ani kúsoček.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2ks vajec
  • 130g masla
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé jahody (prípadne mrazené)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • V mise zmiešajte múku s cukrom, vanilkovým cukrom a nakrájaným zmäknutým maslom. Rozdrobíte tak celú zmes na posýpku a stranou si odoberte 1 hrnček.
  • K zvyšku pridajte vajíčka, mlieko, kypriaci prášok a vymiešajte dohladka.
  • Jahody umyte, zbavte stopiek a rozkrájajte alebo nechajte celé. Záleží, kto, ako má rád.
  • Plech vymažte maslom a vysypte múkou. Alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Cesto nalejte na plech a navrch položte jahody. Čím viac, tým lepšie.
  • Nakoniec posypte posýpkou a dajte piecť dozlatista. Skúste špajľou, či je hotová.
  • Po upečení nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Buchta s čerstvými jahodami a posýpkou.
Zdroj: grandbaby-cakes.com

Pre milovníkov bublaniny sme spísali 10 najlepších receptov na bublaninu . Vyberie si skutočne každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.