Luxusné ananásovo-kokosové rezy

Luxusné ananásovo-kokosové rezy

Jednoduchý a lahodný dezert s ľahkou a nadýchanou ananásovou polevou, ktorá je vyrobená z iba troch ingrediencií!

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky cukru kryštál
  • 3/4 šálky strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka cmaru
  • 2 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky kokosového alebo vanilkového extraktu

Poleva

  • 500 g ananásu v plechovke v mierne sladkom náleve
  • 100 g vanilkového pudingu
  • 250 ml šľahačky
  • strúhaný kokos na ozdobu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Vymažte tukom a vysypte múkou pekáč či hlbší plech, v ktorom chcete ananásovo-kokosové rezy pripravovať.
  3. V mise zmiešajte suché prísady, teda múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a strúhaný kokos.
  4. V inej mise alebo veľkej odmerke zmiešajte cmar, olej, vajcia a kokosový či vanilkový extrakt.
  5. Následne obe zmesi zmiešajte.
  6. Výsledné cesto by malo byť hladké a husté.
  7. Vložte cesto do pripravenej formy na pečenie a pečte približne 30 minút.
  8. Nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
  9. Z plechovky s ananásom zlejte šťavu a vytlačte z ananásu čo najviac tekutiny.
  10. V mise vyšľahajte ananásovú šťavu s vanilkovým pudingom.
  11. Šľahajte, kým zmes nezhustne.
  12. Potom pridajte kúsky ananásu a dobre premiešajte.
  13. Samostatne vyšľahajte šľahačku a následne ju jemne vmiešajte do ananásovej zmesi.
  14. Vzniknutou polevou potrite vychladnutý dezert.
  15. Posypte strúhaným kokosom a dajte na niekoľko hodín vychladnutý do chladničky.
Dezert pripravený z ananásu a kokosu.
zdroj: crunchycreamysweet.com

V čase Vianoc môžete kokos na váš stôl ľahko dostať v podobe lahodných kokosových cukroviniek .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.