Jednoduchý a lahodný dezert s ľahkou a nadýchanou ananásovou polevou, ktorá je vyrobená z iba troch ingrediencií!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky cukru kryštál
- 3/4 šálky strúhaného kokosu
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 1 šálka cmaru
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 lyžičky kokosového alebo vanilkového extraktu
Poleva
- 500 g ananásu v plechovke v mierne sladkom náleve
- 100 g vanilkového pudingu
- 250 ml šľahačky
- strúhaný kokos na ozdobu
Postup:
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Vymažte tukom a vysypte múkou pekáč či hlbší plech, v ktorom chcete ananásovo-kokosové rezy pripravovať.
- V mise zmiešajte suché prísady, teda múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a strúhaný kokos.
- V inej mise alebo veľkej odmerke zmiešajte cmar, olej, vajcia a kokosový či vanilkový extrakt.
- Následne obe zmesi zmiešajte.
- Výsledné cesto by malo byť hladké a husté.
- Vložte cesto do pripravenej formy na pečenie a pečte približne 30 minút.
- Nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
- Z plechovky s ananásom zlejte šťavu a vytlačte z ananásu čo najviac tekutiny.
- V mise vyšľahajte ananásovú šťavu s vanilkovým pudingom.
- Šľahajte, kým zmes nezhustne.
- Potom pridajte kúsky ananásu a dobre premiešajte.
- Samostatne vyšľahajte šľahačku a následne ju jemne vmiešajte do ananásovej zmesi.
- Vzniknutou polevou potrite vychladnutý dezert.
- Posypte strúhaným kokosom a dajte na niekoľko hodín vychladnutý do chladničky.
V čase Vianoc môžete kokos na váš stôl ľahko dostať v podobe lahodných kokosových cukroviniek .