Dobrá omáčka z paradajok je krásne hladká, červená a príjemne sladkastá. V spojení s masovými guličkami v tomto recepte, dosiahnete paradajkovú dokonalosť úplne ľahko.
Ingrediencie
- 0,5 kg mletého mäsa
- 2 cibuľa
- 2 plechovky krájaných paradajok
- 1 paradajkový pretlak
- 0,5 l vývaru
- 2 bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 4 guličky čierneho korenia
- 1 PL zápražky
- soľ
- cukor
- štipka škorice
Postup
- Mäso zmiešajte s jednou nadrobno nakrájanou cibuľou a soľou a vytvarujte v ruke malé guličky
- Obaľte ich v múke a opečte vo väčšej panvici alebo v hrnci na rozohriatom oleji
- Guľôčky vyberte a dajte ich bokom
- Na oleji opečte druhú, najemno nakrájanú cibuľu
- Zalejte ju paradajkami z plechovky, pretlakom a vývarom, pridajte bobkový list, nové korenie, korenie a škoricu
- Vložte späť mäsové guličky, omáčku priveďte do varu a 20 minút povarte
- Vyberte mäso aj korenie a omáčku rozmixujte
- Dochuťte cukrom a pridajte zápražku
- Premiešajte a prevarte
- Mäsové guličky vložte späť do omáčky
- Servírujte s ryžou, cestovinami alebo knedľami