Luxusné mäsové guličky v paradajkovej omáčke

Luxusné mäsové guličky v paradajkovej omáčke

Dobrá omáčka z paradajok je krásne hladká, červená a príjemne sladkastá. V spojení s masovými guličkami v tomto recepte, dosiahnete paradajkovú dokonalosť úplne ľahko.

Ingrediencie

  • 0,5 kg mletého mäsa
  • 2 cibuľa
  • 2 plechovky krájaných paradajok
  • 1 paradajkový pretlak
  • 0,5 l vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 1 PL zápražky
  • soľ
  • cukor
  • štipka škorice

Postup

  • Mäso zmiešajte s jednou nadrobno nakrájanou cibuľou a soľou a vytvarujte v ruke malé guličky
  • Obaľte ich v múke a opečte vo väčšej panvici alebo v hrnci na rozohriatom oleji
  • Guľôčky vyberte a dajte ich bokom
  • Na oleji opečte druhú, najemno nakrájanú cibuľu
  • Zalejte ju paradajkami z plechovky, pretlakom a vývarom, pridajte bobkový list, nové korenie, korenie a škoricu
  • Vložte späť mäsové guličky, omáčku priveďte do varu a 20 minút povarte
  • Vyberte mäso aj korenie a omáčku rozmixujte
  • Dochuťte cukrom a pridajte zápražku
  • Premiešajte a prevarte
  • Mäsové guličky vložte späť do omáčky
  • Servírujte s ryžou, cestovinami alebo knedľami
Mäsové guličky v rajskej omáčke, v hrnci
Zdroj: 196flavors.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.