Tak toto je úplná pecka! Na základnú čokoládovú hmotu môžete využiť rôzne druhy čokolády a čokoládových tyčiniek. Vznikne tak jedinečná chuť. Na obalenie potom môžete využiť rôzne druhy orechov – krásne budú vyzerať napríklad pistácie.
Ingrediencie
- 300g čokolády na varenie
- 30g masla
- 250ml smotany na šľahanie
- štipka soli
- 100g sekaných orechov
Postup
- V parnom kúpeli rozpustite čokoládu.
- V zvláštnom hrnci zahrejte smotanu tak, že sa bude takmer variť, nenechajte ju však prejsť varom! Stiahnite z platne a nechce asi 5 minút chladiť.
- Smotanu nalejte do rozpustenej čokolády a miešajte, kým nevznikne jednoliata zmes, potom pridajte štipku soli.
- Vyšší pekáčik vyložte papierom na pečenie a čokoládovú zmes do neho vlejte a nechajte vychladiť.
- Keď bude čokoláda vychladená, pripravte si ďalší pekáčik do ktorého nasypte nasekané orechy.
- Z čokoládovej zmesi lyžičkou vydlabávajte guličky, dotvarujte v dlaniach a obaľte v nasekaných orieškoch.
- Hotové guličky uchovávajte v chlade.