Krehké teľacie mäso robí z tohto pokrmu pravý gurmánsky zážitok. Pri klepaní odporúčame prekryť plátky mäsa potravinovou fóliou či igelitovým vreckom, ochránite tak mäso od prípadného potrhania.
Ingrediencie:
- 4 teľacie rezne
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 2 cibuľa
- 1 šálka vývaru
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Teľacie mäso naklepte paličkou a plátky mäsa z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Následne ich obaľte najskôr v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci.
- V panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vložte do neho predpripravené rezne.
- Vymažte z oboch strán dozlatista, približne 2-3 minúty.
- V medziobdobí si olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kolieska.
- Osmažené rezne vložte do pekáča av panvici zľahka osmažte cibuľu.
- Cibuľu následne vložte do pekáča k rezňom a všetko zalejte vývarom.
- Pekáč dajte do rúry a pečte po dobu približne 30 minút.
Teľacie rezne naruby podávajte s cibuľou a zemiakmi preliatemi vypečenou šťavou.