Luxusné obrátené rezne z teľacieho mäsa

Luxusné obrátené rezne z teľacieho mäsa

Krehké teľacie mäso robí z tohto pokrmu pravý gurmánsky zážitok. Pri klepaní odporúčame prekryť plátky mäsa potravinovou fóliou či igelitovým vreckom, ochránite tak mäso od prípadného potrhania.

Ingrediencie:

  • 4 teľacie rezne
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 cibuľa
  • 1 šálka vývaru
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Teľacie mäso naklepte paličkou a plátky mäsa z oboch strán osoľte a okoreňte.
  3. Následne ich obaľte najskôr v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci.
  4. V panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vložte do neho predpripravené rezne.
  5. Vymažte z oboch strán dozlatista, približne 2-3 minúty.
  6. V medziobdobí si olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kolieska.
  7. Osmažené rezne vložte do pekáča av panvici zľahka osmažte cibuľu.
  8. Cibuľu následne vložte do pekáča k rezňom a všetko zalejte vývarom.
  9. Pekáč dajte do rúry a pečte po dobu približne 30 minút.

Teľacie rezne naruby podávajte s cibuľou a zemiakmi preliatemi vypečenou šťavou.

Obaľovaný teľací plátok s orestovanými kolieskami cibule
zdroj: bavariangrill.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.