Tento recept na orechové rezy s pekanovými orechmi je severská pochúťka hotová za pár minút. Suroviny, ako pekanové orechy a ananás, sú síce trochu exotické, ale stojí to za to! Ten lahodný krém z čerstvého syra je jednoducho dobrota.
Ingrediencie:
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- 2 hrnčeky cukru
- 2 lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 560 g ananásu v plechovke
- ½ hrnčeka nasekaných pekanových orechov
Na krém:
- 224 g čerstvého smotanového syra (izbové teploty)
- 113 g zmäknutého masla
- 1 a ¾ hrnčeka preosiateho práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ hrnčeka nasekaných pekanových orechov
Postup:
- Múku, cukor, soľ, sódu si zmiešajte.
- Pridajte vajcia, roztlačený ananás, vanilku a opäť zamiešajte.
- Prisypte nasekané pekanové orechy a premiešajte.
- Cesto nalejte na plech (asi 22×30 cm) vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180 °C zhruba 25-35 minút.
Príprava krému:
- Syr a maslo vyšľahajte do jemna.
- Potom po častiach prisypávajte cukor, pridajte vanilku a nakoniec prisypte orechy a zamiešajte.
- Vychladnutý korpus potrite krémom a dajte na hodinu vychladiť.