Dovolenka na chalupe, alebo víkend na chate? Skvelý obed pri ktorého príprave nestrávite celý deň? Vyskúšajte prázdninový evergreen – jahodové tvarohové knedle. Recept je ľahký a rýchly a chuť je jednoducho báječná.
Ingrediencie
- 20 – 30 kusov stredných jahôd
- 200 g hrubej múky
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- štipka soli
Postup
- Roztlačte tvaroh a zmiešajte ho s vajcom a soľou
- Prisypávajte múku a premiešavajte, kým sa nevytvorí cesto
- V prípade, že cesto lepí pridajte viac múky
- Utvorte z neho valček zhruba s priemerom 5 cm
- Z valčeka ukrajujte 1-2 cm široké plátky
- Do každého vložte jahodu, vtlačte a obaľte ju cestom
- Pripravené knedličky vložte do vriacej osolenej vody a varte zhruba 8 minút, kým nevyplávajú na hladinu