Už ste skúšali bravčový guláš na pive?
INGREDIENCIA
- 500 g bravčového stehna
- 1 väčší paradajkový pretlak
- 200 ml piva
- 1 zelená paprika
- 1 veľká paradajka
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 stredne veľké cibule
- 2 lyžičky majoránky
- 2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej pálivej papriky
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžica gulášového korenia
- soľ
- múka na zahustenie
- masť alebo olej
POSTUP
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom masti alebo oleji.
- Dáme si na tom záležať, občas miešame, základ musí byť poriadne tmavý.
- Pridáme paradajkový pretlak, ktorý tiež chvíľu restujeme.
- Následne pridáme aj mäso a restujeme, aby sa zatiahlo zo všetkých strán, potom zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou.
- K mäsu pridáme nakrájanú papriku a paradajku a ešte chvíľu restujeme.
- Počkáme, až všetko pustí šťavu a necháme dusiť do vyvarenia vody.
- Podlejeme vodou, osolíme, okoreňte, pridáme rascu a majorán a necháme dusiť do mäkka.
- Potom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a necháme variť ešte 10 minút.