Luxusný zemiakový guláš s klobásou

Luxusný zemiakový guláš s klobásou

Jednoduchý, ale nebezpečne dobrý. Presne taký je tento pokrm, ktorý je v tomto variante populárny napríklad v Rakúsku. Skúste si ho pripraviť a posúďte sami, či je lepšie, než ten váš. Niekto tvrdí, že mu to chutí tak trochu pripomína hovädzí guláš.

Ingrediencie:

  • 1,5 kg zemiakov
  • 400 g klobásy (vhodná je frankfurtská alebo napríklad údená bravčová)
  • 750 g cibule
  • Slnečnicový olej
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia (kto chce, môže dať samozrejme menej)
  • Soľ podľa chuti
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička rasce
  • 1 polievková lyžica majoránky
  • 5 lyžíc mletej sladkej papriky
  • 1 – 2 lyžice pálivej papriky
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 zväzok petržlenu

Postup:

  • Zemiaky aj klobásu olúpeme a nakrájame na kúsky.
  • Očistenú cibuľu jemne nasekáme a očistené strúčiky cesnaku rozdrvíme nožom na doske alebo prelisujeme cez lis na cesnak.
  • V panvici nahrejeme trochu olejom, prihodíme cibuľu s korením a orestujeme dozlatista.
  • Osolíme, okoreníme, zasypeme rascou, majoránom, premiešame a podlejeme troškou vody.
  • Prisypeme oba druhy papriky a dbáme na to, aby sa nespálila, inak by bol guláš nepríjemne horký.
  • Za stáleho miešania pridáme nakrájanú klobásu a chvíľku necháme restovať.
  • Prilejeme hovädzí vývar, prihodíme pokrájané zemiaky a varíme, až kým nie sú mäkké.
  • Podľa potreby ešte dochutíme a odstavíme nabok.
  • Potom už len stačí servírovať ozdobené trochou kyslej smotany a posypanej jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vynikajúci guláš z jedného hrnca so zemiakmi a vynikajúcou klobásou.
Zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.