Machová torta

Machová torta

Pripravte si tento pôsobivý a lahodný dezert s náplňou z mascarpone. Ozdobte celý pokrm ovocím a užite si jeho jedinečnú chuť.

Ingrediencie

Tortový korpus:

  • 200 g špenátu
  • 2 vajcia
  • ½ šálky cukru
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1 a ¼ šálky múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy

Krém:

  • 150 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 100 g mascarpone

Postup

  • Rozmrazte špenát a, pomocou sitka, z neho odstráňte všetku prebytočnú vodu. Aby ste dosiahli jemnú konzistenciu, rozmixujte špenát v mixéri – získate tak jemné špenátové pyré.
  • Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s cukrom, kým nezískate hustú a nadýchanú zmes. Miešajte a postupne pridávajte olej. Nakoniec pridajte špenát a znova premiešajte.
  • Múku preosejte sitom a pridajte do nej prášok do pečiva a sódu. Premiešajte.
  • Múčnu zmes prisypte do vaječnej zmesi a zamiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • Hotové cesto vlejte do formy na pečenie, ktorú ste vyložili papierom na pečenie.
  • Pečte 40 minút na 180 °C. Následne vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Zatiaľ čo cesto chladne, pripravte si krém.
  • Šľahačku vyšľahajte dotuha a pridajte práškový cukor. Šľahajte ďalšiu minútu a pridajte mascarpone. Znovu šľahajte, kým nebude všetko dobre premiešané.
  • Následne vychladnutú tortu rozrežte, horizontálne, na polovicu a prvú vrstvu pokryte pripraveným krémom. Túto vrstvu prikryte druhou polovicou upečeného cesta.
  • Hornú časť machovej torty zo špenátu pokryte ovocím podľa vlastnej chuti. Krásne na dezerte vyzerajú čučoriedky alebo zrnká z granátového jablka.
  • Pred podávaním nechajte pokrm odpočívať 30 minút.

Zelený okrúhly pečený koláč, zdobený čučoriedkami a zrnkami z granátového jablka.
zdroj: myfooday.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.