Pripravte si tento pôsobivý a lahodný dezert s náplňou z mascarpone. Ozdobte celý pokrm ovocím a užite si jeho jedinečnú chuť.
Ingrediencie
Tortový korpus:
- 200 g špenátu
- 2 vajcia
- ½ šálky cukru
- ½ šálky rastlinného oleja
- 1 a ¼ šálky múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
Krém:
- 150 ml smotany na šľahanie (30 %)
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 100 g mascarpone
Postup
- Rozmrazte špenát a, pomocou sitka, z neho odstráňte všetku prebytočnú vodu. Aby ste dosiahli jemnú konzistenciu, rozmixujte špenát v mixéri – získate tak jemné špenátové pyré.
- Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s cukrom, kým nezískate hustú a nadýchanú zmes. Miešajte a postupne pridávajte olej. Nakoniec pridajte špenát a znova premiešajte.
- Múku preosejte sitom a pridajte do nej prášok do pečiva a sódu. Premiešajte.
- Múčnu zmes prisypte do vaječnej zmesi a zamiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Hotové cesto vlejte do formy na pečenie, ktorú ste vyložili papierom na pečenie.
- Pečte 40 minút na 180 °C. Následne vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ čo cesto chladne, pripravte si krém.
- Šľahačku vyšľahajte dotuha a pridajte práškový cukor. Šľahajte ďalšiu minútu a pridajte mascarpone. Znovu šľahajte, kým nebude všetko dobre premiešané.
- Následne vychladnutú tortu rozrežte, horizontálne, na polovicu a prvú vrstvu pokryte pripraveným krémom. Túto vrstvu prikryte druhou polovicou upečeného cesta.
- Hornú časť machovej torty zo špenátu pokryte ovocím podľa vlastnej chuti. Krásne na dezerte vyzerajú čučoriedky alebo zrnká z granátového jablka.
- Pred podávaním nechajte pokrm odpočívať 30 minút.