Prineste si kúsok prírody aj k vám domov a upečte si tortu, ktorá vyzerá ako kôpka čerstvo natrhaného machu. Torta je aj rovnako nadýchaná a mäkká. Keď sa do neho zahryznete, je to ako by ste padli do machovej.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 400 g baby špenátu
- 3 vajcia
- 250 g práškového cukru
- 200 ml oleja
- 250 g hladkej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
Na krém
- 250 ml smotany na šľahanie
- 125 g syra mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového alebo citrónového extraktu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
- Tortovú formu si vymastíme maslom, alebo vysypeme múkou
- Baby špenát sparíme, aby zvädol
- Potom ho tyčovým mixérom, alebo kuchynským robotom rozmixujeme na pyré
- Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia s cukrom
- Postupne začneme pridávať olej
- Zmes miešame, kým sa všetko spolu nespojí
- Pridáme špenátové pyré, citrónovú šťavu a citrónovú kôru a miešame
- Do špenátovej zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva
- Hotové cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme piecť do rúry
- V rúre pečieme približne 40 – 45 minút, kým nám test špajlí nevyjde čistý
- Hotový korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Na krém zmiešame všetky ingrediencie v jednej mise a šľaháme do hladka
- Na zostavenie torty, najskôr tortu vyrovnáme, tak že odrežeme vydutú vrchnú časť a tú si schováme
- Potom korpus prepolíme na dva rovnako veľké kusy
- Jednotlivé poschodia premažeme krémom z mascarpone a umiestnime na seba
- Zvyškom krému potrieme celý povrch torty
- Nakoniec rozdrobíme odrezaný vrchný kus torty a tým tortu posypeme
- Získame tak machový efekt