Machová torta so špenátom

Machová torta so špenátom

Prineste si kúsok prírody aj k vám domov a upečte si tortu, ktorá vyzerá ako kôpka čerstvo natrhaného machu. Torta je aj rovnako nadýchaná a mäkká. Keď sa do neho zahryznete, je to ako by ste padli do machovej.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 400 g baby špenátu
  2. 3 vajcia
  3. 250 g práškového cukru
  4. 200 ml oleja
  5. 250 g hladkej múky
  6. 3 lyžičky prášku do pečiva
  7. 2 lyžice citrónovej šťavy
  8. kôra z 1 citróna

Na krém

  1. 250 ml smotany na šľahanie
  2. 125 g syra mascarpone
  3. 2 lyžice práškového cukru
  4. 1 lyžička vanilkového alebo citrónového extraktu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Tortovú formu si vymastíme maslom, alebo vysypeme múkou
  3. Baby špenát sparíme, aby zvädol
  4. Potom ho tyčovým mixérom, alebo kuchynským robotom rozmixujeme na pyré
  5. Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia s cukrom
  6. Postupne začneme pridávať olej
  7. Zmes miešame, kým sa všetko spolu nespojí
  8. Pridáme špenátové pyré, citrónovú šťavu a citrónovú kôru a miešame
  9. Do špenátovej zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva
  10. Hotové cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme piecť do rúry
  11. V rúre pečieme približne 40 – 45 minút, kým nám test špajlí nevyjde čistý
  12. Hotový korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  13. Na krém zmiešame všetky ingrediencie v jednej mise a šľaháme do hladka
  14. Na zostavenie torty, najskôr tortu vyrovnáme, tak že odrežeme vydutú vrchnú časť a tú si schováme
  15. Potom korpus prepolíme na dva rovnako veľké kusy
  16. Jednotlivé poschodia premažeme krémom z mascarpone a umiestnime na seba
  17. Zvyškom krému potrieme celý povrch torty
  18. Nakoniec rozdrobíme odrezaný vrchný kus torty a tým tortu posypeme
  19. Získame tak machový efekt
Nadýchaná torta premazaná bielym krémom a posypaná zeleným sypaním.
Zdroj: ala-piecze.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.