Maďarská budapešť

Maďarská budapešť

Túto populárnu receptúru snáď ani nutné predstavovať, napriek tomu každá je iná a možno vás práve táto zaujme viac, než tá, ktorú si bežne pripravujete.

Má krásnu farbu, ľahko sa pripravuje a hlavne vyniká nezameniteľnou a úplne charakteristickou chuťou.

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 1 stredne veľká žltá cibuľa
  • 125 g masla
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky (kto má rád viac, môže dať 2 lyžičky)
  • 1 zarovnaná lyžička mletej rasce
  • 1 – 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misky.
  • Pridáme tvaroh a maslo, ktoré necháme zmäknúť na izbovú teplotu.
  • Dôkladne premiešame a pridáme zvyšné suroviny.
  • Osolíme podľa chuti a naposledy starostlivo zamiešame.
  • Dáme do chladničky a necháme minimálne 4 hodiny odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
  • Podávame na chrumkavej žemle, bagete, toastovom chlebe alebo napríklad s krekermi.
Maďarská budapeštianska nátierka z tvarohu.
Zdroj: https://budapestcookingclass.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.