Maďarská polievka s bravčovým mäsom a zemiakmi

Maďarská polievka s bravčovým mäsom a zemiakmi

Takýto recept na gulášovú polievku s bravčovým mäsom krásne prevonia celý váš dom av zime je ideálny na zahriatie zmrznutého tela, ale aj skvelým pomocníkom pri prechladnutí. Tento druh pokrmu sa v Rumunsku vždy nazýva „tocana“ alebo lepšie „tocana de…“, čo znamená „guláš z…“ a bodky môžu byť naplnené akýmkoľvek druhom mäsa alebo zeleniny, na ktorý si spomeniete. Náš je doplnený bravčovým a zemiakmi a je naozaj fantastický. Napríklad ako predjedlo pred nejakým týmto receptom na rýchly obed .

Čo budeme potrebovať

  • 500 g bravčového mäsa (napr. celé bravčové stehno)
  • 1 lyžica masti
  • 500 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 3-4 bobkové listy
  • 1 ½ lyžičky sladkej papriky
  • ½ lyžičky pálivej papriky (nie údené)
  • ½ lyžičky sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml horúcej vody
  • 500 g zemiakov
  • 2 červené papriky
  • jemná morská soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Bravčové mäso nakrájajte na malé kocky.
  • Asi 1/3 masti alebo oleja rozohrejte vo veľkom hrnci.
  • Smažte bravčové mäso, kým nezhnedne, to by malo trvať asi 7-8 minút na dávku.
  • Hrniec nepreplňujte a medzi jednotlivými dávkami pridajte viac tuku.
  • Na cibuľu si schovajte malé množstvo tuku.
  • Vyberte mäso z hrnca a pridajte zvyšnú masť alebo olej, cibuľu a mrkvu.
  • Varte, kým cibuľa nezmäkne a nebude pekne sfarbená a mäkká, asi 5-6 minút.
  • Pridajte bobkové listy, oba druhy mletej papriky a sušené bylinky.
  • Dobre miešajte.
  • Bravčové kocky vráťte do hrnca.
  • Pridajte vývar a horúcu vodu. Hrniec prikryjeme, privedieme do varu, stiahnite teplotu a duste asi 20 minút.
  • Medzitým ošúpte a nakrájajte zemiaky na väčšie kúsky.
  • Papriky nakrájajte na plátky.
  • Oboje pridajte do hrnca, zakryte a pokračujte vo varení bravčového mäsa asi 45–50 minút, alebo pokiaľ nie sú zemiaky mäkké a mäso sa nerozpadá.
  • Nezabudnite z času na čas gulášovú polievku s bravčovým mäsom zamiešať a pridať malé množstvo vody, pokiaľ sa vám zdá, že je príliš hustá.
  • Pokiaľ mäso nie je dostatočne mäkké, predĺžte dobu varenia a kontrolujte každých päť minút, kým sa nerozpadá.
  • Chuť dolaďte čerstvo mletým čiernym korením a prípadne dosoľte.
Hrniec naplnený hustou polievkou plnou zemiakov a mäsa.
Zdroj: purewow.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.