Tento recept na typickú gulášovú polievku s mletým mäsom si vychutnáte, ako nikdy predtým. Jej chuť je sladká, jemná, ale zároveň ľahko pikantná. Šmrnc všetkému dodávajú zemiaky a zelená pikantná paprika. Je to skvelé predjedlo, pred ľahkým a lahodným talianskym rizotom , vyberte si recept, ktorý vás najviac zaujme.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 g mletého mäsa
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
- 1½ lyžičky rasce
- 3 lyžice sladkej papriky
- 500 ml mäsového vývaru
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 zemiakov (nakrájaný na kocky)
- 1 pastinák (ošúpaný a nakrájaný)
- 1 mrkva (ošúpaná a nakrájaná)
- 1 stopkový zeler (nakrájaný)
- 1 zelená chilli paprika (nakrájaná na kocky)
- 400 g paradajok v plechovke
- 6 lyžíc kyslej smotany
- vetvička petržlenu
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a mäso na ňom opekajte 5 minút dozlatista.
- Pridajte cibuľu a rascu a restujte do zmäknutia.
- Pridajte papriku a miešajte 1 minútu, potom zalejte vývarom.
- Priveďte do varu a potom varte, kým mäso nezmäkne, asi 40 minút.
- Pridajte cesnak, zeleninu a paradajky. Varte ďalších 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Nechajte mierne vychladnúť a potom polovicu zmesi rozmixujte na kašu v kuchynskom robote.
- Vráťte do hrnca av prípade potreby pridajte trochu vody, aby vznikla hustá polievka.
- Prehrejte a podávajte s kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou.
Bezkonkurenčne najlepšia gulášová polievka s mletým mäsom je zpomalého elektrického hrnca . Ale nie je to pomocník len na prípravu polievok! Pripravíte v ňom prakticky všetko a oveľa chutnejšie, než klasickým varením. Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si svojho eklektického pomocníka!