Maďarská polievka z mletého mäsa

Maďarská polievka z mletého mäsa

Tento recept na typickú gulášovú polievku s mletým mäsom si vychutnáte, ako nikdy predtým. Jej chuť je sladká, jemná, ale zároveň ľahko pikantná. Šmrnc všetkému dodávajú zemiaky a zelená pikantná paprika. Je to skvelé predjedlo, pred ľahkým a lahodným talianskym rizotom , vyberte si recept, ktorý vás najviac zaujme.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 1½ lyžičky rasce
  • 3 lyžice sladkej papriky
  • 500 ml mäsového vývaru
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 zemiakov (nakrájaný na kocky)
  • 1 pastinák (ošúpaný a nakrájaný)
  • 1 mrkva (ošúpaná a nakrájaná)
  • 1 stopkový zeler (nakrájaný)
  • 1 zelená chilli paprika (nakrájaná na kocky)
  • 400 g paradajok v plechovke
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • vetvička petržlenu

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a mäso na ňom opekajte 5 minút dozlatista.
  • Pridajte cibuľu a rascu a restujte do zmäknutia.
  • Pridajte papriku a miešajte 1 minútu, potom zalejte vývarom.
  • Priveďte do varu a potom varte, kým mäso nezmäkne, asi 40 minút.
  • Pridajte cesnak, zeleninu a paradajky. Varte ďalších 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Nechajte mierne vychladnúť a potom polovicu zmesi rozmixujte na kašu v kuchynskom robote.
  • Vráťte do hrnca av prípade potreby pridajte trochu vody, aby vznikla hustá polievka.
  • Prehrejte a podávajte s kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou.

Bezkonkurenčne najlepšia gulášová polievka s mletým mäsom je zpomalého elektrického hrnca . Ale nie je to pomocník len na prípravu polievok! Pripravíte v ňom prakticky všetko a oveľa chutnejšie, než klasickým varením. Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si svojho eklektického pomocníka!

Pomalý hrniec plný hustej a chutnej polievky s mäsom a zeleninu.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.