Maďarská zmes z václavok

Maďarská zmes z václavok

Pokiaľ premýšľate nad ľahkým jarným gulášom, ponúka sa táto maďarská pochúťka. Potrebujete síce veľa ingrediencií, ale verte, že výsledok stojí za to. Okrem lesných húb sa používajú aj huby Cremini.

Ingrediencie:

  • 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule
  • 600 g paprík
  • 1 kg lesných húb
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička celej rasce
  • 4 – 5 lyžíc sladkej maďarskej papriky
  • 300 g nakrájaných paradajok
  • 2 stredne veľké zemiaky (ideálne odroda Yukon)
  • 500 g cukety
  • 6 hrnčekov zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • Petržlen na ozdobu

Postup:

  • Cibuľu aj papriky očistíme a nakrájame na kocky.
  • Huby nakrájame na štvrtky. To isté urobíme s olúpanými zemiakmi a cuketami.
  • Do liatinového hrnca dáme olej a zohrejeme.
  • Prihodíme cibuľu s paprikami a za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 6 – 8 minút do zmäknutia.
  • Cesnak olúpeme a pomocou noža rozotrieme spolu s rascou a trochou soli na doske.
  • Pridáme do hrnca, zasypeme paprikou a premiešame.
  • Prisypeme zemiaky, cukety a paradajky.
  • Zalejeme vývarom, vhodíme bobkový list, osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
  • Zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba 1 hodinu na miernom ohni.
  • Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou, prípadne ešte kyslou smotanou.

Tip: Ak chceme, aby bola zmes trochu hustejšia, môžeme ešte ku koncu pridať 2 polievkové lyžice strúhanky a variť ďalších 10 minút.

Vynikajúca omáčka s václavkami.
Zdroj: https://www.storyofakitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.