Maďarské plnené kaleráby

Maďarské plnené kaleráby

Kaleráb sa dajú aj skvele plniť ako napríklad v tomto recepte, kde náplň tvorí mleté ​​mäso. Môžete použiť hovädzie, bravčové, teľacie aj jahňacie mäso a vždy to bude delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 6 stredných kaleráb
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 a 1/2 lyžice masla
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (môžete použiť aj iné mleté ​​mäso
  • 2 veľké vajcia
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
  • soľ, podľa chuti
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie, podľa chuti
  • 1 a 1/2 šálky vývaru podľa výberu
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2 lyžice hladkej múky

POSTUP

  • Kaleráb varte 20 minút.
  • Nechajte vychladnúť, kým sa s nimi nedá manipulovať.
  • Odlúpnite pevnú vonkajšiu šupku.
  • Odrežte kúsok koreňového konca, aby stáli rovno.
  • Odrežte vršky, ktoré si uchovajte a vydlabajte dužinu, ponechajte aspoň 0,5 cm stenu.
  • Dužinu nakrájajte najemno.
  • Na strednej panvici orestujte cibuľu a nakrájanú, vydlabanú kaleráb na 1 a 1/2 lyžicu masla, kým nezmäkne.
  • Preložte do veľkej misy a zmiešajte s mletým mäsom, 2 veľkými vajcami, jemne nasekaným strúčikom cesnaku a podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Zahrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte zapekaciu misku olejom v spreji.
  • Vydlabané kaleráby naplňte mäsovou zmesou, vložte do zapekacej misy a položte vršky kalerábu.
  • Kaleráb zalejte 1 a 1/2 šálky vývaru podľa výberu.
  • Pečte 40 až 50 minút alebo do zmäknutia.
  • Kaleráb vyberte na servírovací tanier a udržujte v teple.
  • Odstráňte tuk zo šťavy z panvice.
  • Vidličkou premiešajte 1 šálku kyslej smotany s 2 lyžicami hladkej múky.
  • Za stáleho šľahania premiešajte s niekoľkými naberačkami horúcej šťavy z panvice.
  • Do zvyšnej šťavy z panvice nalejte kyslú smotanu a varte do zhustnutia.
  • V prípade potreby dochuťte.
  • Plnené kaleráby podávajte s omáčkou.
Kaleráb plnené mäsovou zmesou, servírované na tanieriku s čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.