Maďarský dip s Fetou

Maďarský dip s Fetou

Táto letná budapeštianska nátierka je ideálnou pochúťkou k zeleninovým tyčinkám, slaným sušienkam alebo ku chrumkavému chlebu.

Túto pochúťku si môžeme dať ako raňajky, desiatu aj večeru. To je výhoda tohto univerzálneho receptu.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka drveného syra Feta
  • 1 hrnček tvarohu
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžica gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Morská soľ podľa chuti

Postup:

  • Syr Feta s tvarohom dáme do misky a pomocou vidličky roztlačíme.
  • Pridáme mletú rascu so sladkou paprikou a premiešame.
  • Cibuľu olúpeme, nakrájame na čo najjemnejšie kúsky a prihodíme do misy.
  • Pokvapkáme kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a znova zamiešame.
  • Pokiaľ bude zmes veľmi hustá, môžeme priliať 1 – 2 lyžice mlieka.
  • Nátierku zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky cca na 2 hodiny.
  • Servírujeme s krekermi či na čerstvom chlebe.
Jednoduchý dip v štýle budapešti s tvarohom a syrom Feta.
Zdroj: https://whereismyspoon.co/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.