Táto letná budapeštianska nátierka je ideálnou pochúťkou k zeleninovým tyčinkám, slaným sušienkam alebo ku chrumkavému chlebu.
Túto pochúťku si môžeme dať ako raňajky, desiatu aj večeru. To je výhoda tohto univerzálneho receptu.
Ingrediencie:
- 1/2 hrnčeka drveného syra Feta
- 1 hrnček tvarohu
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžica gréckeho jogurtu
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 malá červená cibuľa
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- Morská soľ podľa chuti
Postup:
- Syr Feta s tvarohom dáme do misky a pomocou vidličky roztlačíme.
- Pridáme mletú rascu so sladkou paprikou a premiešame.
- Cibuľu olúpeme, nakrájame na čo najjemnejšie kúsky a prihodíme do misy.
- Pokvapkáme kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a znova zamiešame.
- Pokiaľ bude zmes veľmi hustá, môžeme priliať 1 – 2 lyžice mlieka.
- Nátierku zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky cca na 2 hodiny.
- Servírujeme s krekermi či na čerstvom chlebe.